Artikler

Hen ad vejen kommer du her til at kunne læse flere forskellige artikler vedrørende bl.a. hundesprog og problemer vedrørende nytårsaften m.m.

Neutralisering

Det er meget vigtigt at overveje alle fordele og ulemper, før man lader sin hund neutralisere! Vi har utrolig mange problemer med neutraliserede individer både i hjemmene og på træningspladsen.

PDF-ikon neutralisering.pdf

Falsk drægtighed

En falsk drægtighed tager meget hårdt, psykisk, på visse tæver, derfor bør man søge at mindske symptomerne. De kan i langt de fleste tilfælde mindskes eller standses nemt og smertefrit.

PDF-ikon falsk_draegtighed.pdf

Falsk drægtighed, fysiologi

Denne falske drægtighed medfører at tævehunden kan lægge mælk ned til brystkirtlerne og den medfører en utrolig stor moderfølelse hos tæven. Hermed kan en falsk drægtig tæve altså forsørge et helt kuld hvalpe, selvom den ikke selv har født. Dette er en praktisk løsning i naturen

PDF-ikon falsk_draegtighed_-_fysiologi.pdf

Stress

Når hunden bliver stresset i en given situation, bliver den presset til handling og kan altså reagere hurtigere og voldsommere. Derfor er det meget vigtigt, at man lærer at tage ansvar for sin hund, så man ikke sætter den i sådanne situationer.

PDF-ikon stress.pdf

Stressens fysiologi

Stress er en fysiologisk tilstand induceret i individet af forhold, som det er ude af stand til at håndtere. Med andre ord er stress kroppens genkendelse af en stressor og derfor en tilstand af truet homeostase/ligevægt. Kroppen forsøger at finde en tilpasset respons for at modvirke stressoren og herved genoprette balancen.

PDF-ikon stressens_fysiologi.pdf

Den gamle hund

Når man har en ældre/gammel hund, skal man være opmærksom på, at der er sket fysiske, sociale, emotionelle og mentale forandringer, og at man naturligvis skal tage højde for disse. Man skal også være opmærksom på, at gamle hunde stadig har brug for og gerne vil have udfordringer.

PDF-ikon den_gamle_hund.pdf

"Hvor kunne du gøre det"

Lidt efter lidt begyndte du at bruge mere tid på dit arbejde og din karriere og mere tid på at lede efter en menneskeven. Jeg ventede tålmodigt på dig, trøstede dig i kærestesorg og skuffelser, skældte dig aldrig ud for dårlig dømmekraft, tumlede mig af glæde, når du kom hjem, og da du blev forelsket.

PDF-ikon en_hunde_historie.pdf