Holdbeskrivelser

Holdbeskrivelser

Se nuværende og planlagte hold :Hundetræning OdenseHundetræning Vestfyn

Nye hold starter løbende:
Alle hold kører enten over 6 eller 8 gange. Antallet af gange det aktuelle hold kører over står under "note" - ud for det aktuelle nuværende og planlagte hold henholdsvis i Odense og på Vestfyn.

Der vil altid blive oprettet hold efter efterspørgsel.

Socialisér din hund på legestuen!

 

Adfærdskursus

Av min adfærd...

OBS: Første gang tillægger vi en time - til teori oplæg :)

Sted: Adfærdskurset, som forløber januar, februar og marts - træningspladsen på Østfyn: Strandtvedvej 1, 5800 Nyborg
Sted: Adfærdskurset, som forløber april, maj, juni og juli - træningspladsen i Nr. Lyndelse: Smedestræde 2, 5792 Årslev

Rigtig mange hunde udviser en uhensigtsmæssig adfærd ved møde med andre hunde. Årsagerne kan være flere, men én ting er sikker - man bliver set som ejeren med den aggressive hund. Det er ærgerligt og det er hverken sjovt for hund eller ejer.

Symptomerne kan være flere og hundens mål er enten at komme over til den anden hund, eller væk fra den - årsagerne kan også være flere.
Oplever du følgende med din hund?

 • Min hund trækker voldsomt i linen
 • Min hund gør og hyler
 • Min hund knurrer og laver udfald
 • Min hund bliver stiv i kroppen og stirrer
 • Min hund er slet ikke sjov at gå tur med - vi går tur, når andre folk sover eller på øde steder
 • Min hund bliver stemplet som aflivningsklar
 • Min hund og jeg bliver kaldt grimme ting
 • Min hund gør mig frustreret og jeg aner snart ikke mine levende råd

Passer dette på dig og din bedste ven?
I så fald kan vi varmt anbefale vores adfærdskursus - Av min adfærd... På adfærdskurset kommer du til at møde andre hundeejere, som står i præcis samme situation som dig. Vi snakker åbent om alle problemstillingerne og arbejder med positive og videnskabeligt dokumenterede redskaber, som du naturligvis kan bruge i hverdagen med din hund. 

Uhensigtsmæssig adfærd sætter sig hurtigt som dårlige vaner, så jo før du tager fat på problemet, jo nemmere vil det være for dig, at arebjde med din hunds adfærd.

Vi gør opmærksom på, at dette kursus henvender sig til dig, der både har tid og lyst til at arbejde med din hund imellem træningsgangene så vel som efterfølgende kurset. Efter endt kursus har du mulighed for, at deltage på TemaTimerne "intro til passage af andre hunde", hvor du har mulighed for, at holde træningen ved lige ved møde med forskellige hunde.

På dette kursus, "Av min adfærd..." er der plads til 4 hunde.
Dine instruktører er Camilla, specialist i hundeadfærd og Pernille, snart færdig som adfærdsinstruktør 
Vi blander teori og praktisk træning, så hundene ind imellem får pauser i bilerne.

Pris:

4 x ca. 75 minutter samt teoriforedrag á ca. 1 1/2 time: 2400 kr. 
Observatør: 1200 kr.
Der er plads til 2 observatører pr. adfærdskursus. For den observerende uden hund gælder, at man skal forholde sig i ro i udkanten af de arbejdende hunde, således, at man ikke forstyrrer hunde og ejere :)

Klippekort
For dig, der har afsluttet kurset, kan det være rart at holde træningen ved lige samt at kunne stille uddybende spørgsmål til træningen i hverdagen. Derfor tilbyder vi klippekort løsningen, hvor du kan komme og træne på minimum én figuranthund.

Træningen vil primært foregå på træningspladsen på Østfyn.

Pris:
1 klip: 500kr. (30 min)
2 klip: 900 kr. (1 time)
3 klip: 1350 kr. (1 1/2 time)

Vi taget forbehold for ændring af tidspunkterne - hvis tiderne for træning den pågældende dag ændrer sig, vil adfærds kurset rykke med. Du informeres naturligvis om dette.

ByHunden!!

ÅRETS FEDESTE HOLD!

Al opdragelse af hunden er træning! Og det kræver en indsigt i hundens adfærd, at kommunikere med den på en hensigtsmæssig måde, så man får den ønskede adfærd frem ved positivt samarbejde.

Til januar 2017 har Hundeadfærdsskolen Fyn eksisteret i 10 år!
I de 10 år har jeg specialiseret mig primært i de reaktive hunde (hunde, der er udafreagerende og fx knurrer og laver udfald i linen, gøer og hyler, trækker voldsomt i linen mm. Ofte er jeg sidste stop inden dyrlægens blå sprøjte!). Jeg hjælper folk med at kommunikere til deres reaktive hund, at den skal forholde sig selvstændigt til sine omgivelser og vælge fra på en fornuftig måde. Således bliver den tryg i situationen og springer fx derfor ikke frem i linen og gøer.

Det er en helt anden strategi og et helt andet resultat, end at aflede hunden fra det den er nervøs ved!!

ByHunden er holdet, hvor vi sammensætter alt det jeg igennem mine ca. 12 års professionelle erfaring med hunde har specialiseret mig i, netop for at få den trygge hund, der er god til at forholde sig roligt i omgivelser med forstyrrelser af forskellig art. Hunden, der lærer at forholde sig til sine omgivelser - tage stilling til dem - og selvstændigt vælge at vise os den hensigtsmæssige adfærd, som vi ønsker. 

Det bliver klasse!! Det er det vigtigste vi kan gøre for vores hund! Det er det absolut primære jeg har haft fokus på i arbejdet med min, på nuværende tidspunkt, 4 mdr. hvalp! Vi skal sammensætte flere forskellige trænings emner og alt sammen med fælles mål! Emnerne vi kommer igennem følger herunder og HOLDET ER FOR SLAGS ALLE HUNDE - unge, gamle, nye, øvede - alle!!

OBS: Holdet er ikke for de reaktive hunde, da vi arbejder forebyggende - for de reaktive hunde henviser jeg til mit adfærdskursus: Av min adfærd... Reaktive hunde er hunde, der reagerer enten ved at springe ud i snoren og gø, eller ved at krybe om bag mors skørter og gemme sig. Begge typer har brug for hjælp og den hjælp kan jeg ikke yde midt inde i en by - vi har brug for ro til dette, så send mig gerne en mail, hvis du står med denne udfordring. Camilla@hasf.dk 

- Træn din hund tryg
- Træn din hund mere tryg!
- Lær din hund, at når den er tryg, skal den ikke blive overmodig, det skal kontrolleres
- Træn din hund til at vælge fra - lige fra ænder til børn til andre hunde mm.
- Fitness, kropskontrol og dogparkour - for sund krop og sund mental tilstand
- Lydighed
- Selvkontrol
- Teori kommer løbende

Vi mødes på Christiansgade, 5000 Odense C - næsten for enden af gaden, helt inde mod byen er et grønt område. Dette er vores udgangspunkt. Man kan parkere gratis på Christiansgade.

HUSK
- Kropssele, gerne en H-sele
- Almindelig line (IKKE flexline)
- Pølleposer
- Min. 3 forskellige slags lækre godbidder HVER gang!

Der er ikke fri leg på dette hold.

OBS: På dette hold vil jeg selv træne med sammen med min egen hund - JEG vil ikke gå glip af dette fede hold :) :) 

Den komplette Hund

Holdet er designet til dig, der har hundetræning som passion. Vi vil, med max 6 hunde på holdet, gøre træningen individuel, personlig og tilpasset DINE mål!

Kurset henvender sig til

 • Dig, der har hundetræning som passion og som kommer fra Den komplette Hvalp og Unghund eller fra HvalpeBasis1 og/eller 2
 • Kurset er et fortsætter kursus!
 • Vi går efter godt samarbejde og sparing kursisterne imellem, hvorfor vi også har oprettet en fælles facebook gruppe til alle "Den Komplette... - hold"!

På dette kursus forventer vi et engagement fra dig, som gør, at der bliver arbejdet så godt som muligt med øvelserne hjemme. Desuden forventer vi, at du er indstillet på, at vi på træningspladsen primært arbejder på, at udvikle hundens all round formåen og kreativitet - for at give jer den bedste basis for fremtidig indlæring.

Vi kommer bl.a. til at arbejde med følgende øvelser:

 • Få gæster uden at hoppe op
 • Tag pænt
 • Sit
 • Dæk
 • Stå
 • Arbejde med fronten væk fra ejeren
 • Højre og venstre
 • Pote target
 • Elefanten
 • Opstart til fri ved fod
 • Set up
 • Hide
 • Pole
 • Say a prayer
 • Tandvisning og håndtering
 • Bakke
 • Default position
 • Total fokus på ejer og dermed ingen fokus på andre mennesker/forbipasserende
 • Zone
 • Dead or alive
 • Return to sender
 • Indkald

Vi kommer desuden til at mødes "ude i byen" 1 - 2 gange pr. hold. Dato og sted får du at vide, når tiden nærmer sig :)

Rekvisitliste (rekvisitterne skal medbringes fra første gang)

 • To ens stykker trække legetøj
 • To target sticks (fx grydeskeer)
 • En kegle, som er lukket i toppen
 • Håndklæde/tæppe, der er stort nok til at kunden kan ligge derpå
 • Target (fx den røde og grå gummi bordskåner fra IKEA ;))
 • En lille skål

Vi tager forbehold for rettelser og justeringer i program og rekvisitliste.

Pris:

12 x 60 minutter: 1400 kr.
16 x 60 minutter: 1800 kr.

Den Komplette Hund - JAGT udgave

Jagthunden har sæson hele året!

En jagthund er primært en familiehund - dens fornemste opgave er, at fungere godt i familien. Derfor er det rigtig vigtigt, at vide en god del om hundens adfærds, så du både kan få en god familiehund OG en god jagthund!

En jaghund skal trænes godt op for at kunne fungere godt på en jagt, og det er vanligt at jagthunde ejere lægger en masse tid og kræfter i træningen af jagthunden. Det er derfor hensigtsmæssigt, at træne hunden op - ikke blot til jagt, men også at træne dens indre stabiliseringsmuskulatur godt op, så den bliver hurtigere til at reagere, bedre til at forholde sig til sine omgivelser og på denne måde får færre skader. Vi forebygger herved skader, og hunden holder sig stærk og sund i både krop og hoved i længere tid!! Hvorfor stille sig tilfreds med at hunden bliver "slidt op" af at være jagthund? Hvorfor ikke bare træne den hensigtsmæssigt op, så den kan holde til mere!!

Her foruden er det meget vigtigt at kunne udvise selvkontrol, når man er en jagthund på jagt. Yderligere er selvkontrol basis for god indlæring og derfor er dette aspekt også en del af vores jagthundetræning.

Jeg er ikke jæger og ved ikke meget om selve jagten. Men jeg har været inviteret med på nogle stykker og har fået indblik i nogle af tingene. Her foruden har jeg haft Thomas Stokke - Scandinaviens stærkeste instruktør indenfor belønningsbaseret fuglehundetræning - i eget hus af flere omgange.

Nu tilbyder jeg jagthundetræning sammensat på en måde, så du får en samlet pakke:

 • Jagtøvelser
 • Træning af en stærk krop
 • Træning af en sund mentalitet
 • Selvkontrol

Træningen er også for andre hunde og ejere, som bl.a. ønsker at kunne stoppe hunden selvom andet er spændende, basal lydighed, træning med forstyrrelser, dirrigering, apportering mm.

Den komplette Hvalp og Unghund

 

Holdet er designet til dig, der har hundetræning som passion. Vi vil, med max 6 hunde på holdet, gøre træningen individuel, personlig og tilpasset DINE mål!

Kurset henvender sig til

 • Hvalpen hvis ejer ved, at hundetræning bliver en passion
 • Unghunden hvis ejer ved, at hundetræning er en passion, men som desværre startede på det forkerte hvalpehold for dem
 • Hvalpen, der under HvalpeBasis1 fandt ud af, at de vil mere af det rigtig sjove ;)
 • Vi går efter godt samarbejde og sparing kursisterne imellem, hvorfor vi også har oprettet en fælles facebook gruppe til alle "Den Komplette... - hold"!

På dette kursus forventer vi et engagement fra dig, som gør, at der bliver arbejdet med øvelserne hjemme og, at du går meget op i socialisering af hvalpen i dagligdagen. Desuden forventer vi, at du er indstillet på, at vi på træningspladsen primært arbejder på, at udvikle hundens all round formåen og kreativitet - for at give jer den bedste basis for fremtidig indlæring til fx andre hundesports interesser. Øvelser som sit og dæk interesserer vi os ikke meget for på dette hold - det kan dog naturligvis sagtens blive introduceret, hvis du gerne vil arbejde på det hjemme, og vi følger naturligvis gerne op på, hvor langt du er nået, når du råber højt ;)

Vi kommer bl.a. til at arbejde med et udpluk af følgende øvelser:

 • Få gæster uden at hoppe op
 • Tag pænt
 • Arbejde med fronten væk fra ejeren
 • Højre og venstre
 • Pote target
 • Elefanten
 • Opstart til fri ved fod
 • Pole
 • Set up
 • Hide
 • Say a prayer
 • Tandvisning og håndtering
 • Bakke
 • Default
 • Total fokus på ejer og dermed ingen fokus på andre mennesker/forbipasserende
 • Zone
 • Dead or alive
 • Return to sender
 • Indkald

Holdet er en blanding af hvalpe og unghunde. Hvalpene (op til 5 mdr.) får lov til at lege, såvidt de er nok til det, imens unghundene træner på "fremmed grund"/udenfor træningspladsen.
Vi kommer desuden til at mødes "ude i byen" 1 - 2 gange pr. hold. Dato og sted får du at vide, når tiden nærmer sig :)

Rekvisitliste (rekvisitterne skal medbringes fra første gang)

 • To ens stykker trække legetøj
 • To target sticks (fx grydeskeer)
 • En kegle, som er lukket i toppen
 • Håndklæde/tæppe, der er stort nok til at kunden kan ligge derpå
 • Target (fx den røde og grå gummi bordskåner fra IKEA ;))
 • En lille skål

Vi tager forbehold for rettelser og justeringer i program og rekvisitliste.

Pris:

12 x 60 minutter + teoriaften á 3 timer: 1500 kr.
16 x 60 minutter + teoriaften á 3 timer: 1900 kr.

Har du deltaget i teoriforedraget på HvalpeBasis1 bliver du kompenseret 200 kr. hvis du sender mig en mail umiddelbart efter tilmelding :)

EliteHunden

EliteHunden henvender sig til hunde, som har gået til træning på Hundeadfærdsskolens Fortsætter hold, og som har opnået et øvet niveau (kom og spørg, hvis du er i tvivl).
På EliteHoldet leger vi rigtig meget positiv træning ind i hundene!! Vi går ikke meget op i den almindelige lydighed, men vi "leger og pjatter" mentalt - læs beskrivelsen hernder ;) Der vil være masser af udfordringer på alle mulige opråder og jeg lover, at I vil elske det!

På EliteHunden laver vi alt muligt blandet og ikke kun på træningspladsen, men også på stranden (når det er på Vestfyn), i skoven, i byen og på egnede legepladser. Vi blander target træning, Tricks&Sjov, Fitness, Dogparkour, miljøtræning, SnudeSjov, Rally og KonceptTræning. Vi lærer hundene endnu mere selvkontrol og krops kontrol end de i forvejen kan - og det i forskellige miljøer. Hvert elite hold kører med et grundlægende tema, hvori der her foruden altid vil blive blandet andre ting ind i efter humør :)

EliteHunden er den ultimative udfordring for både hunde og ejere!

På EliteHunden er det nødvendigt med god tid, så det er muligt, at nå ud og træne på de foretrukne forskellige steder, derfor vil vores mødetider kunne svinge med ca. 15 min., hvilket aftales når det er aktuelt.

Pris:

16 x 60 min.: 1800kr.

På EliteHunden er der plads til 6 (-8) hunde.

Temaer for EliteHunden

KonceptTræning
Koncept træning er træning, der lærer hunden konceptet om bl.a. antal, farver, størrelser, former (trekant/firkant osv.), højre-venstre mm. På denne måde kan vi stille hunden et spørgsmål, og hunden lærer at forstå hvad spørgsmålet betyder og derefter at vise os det rigtige svar, selvom variablerne ændrer sig. Et spørgsmål kan fx være: "Kan du vise mig den højeste af disse cylindere?" hvorefter man fjerner den højeste og bytter rundt på resten, så der nu er en ny højeste. Så stiller man det samme spørgsmål og hunden skal nu markere den nye højeste. Eller "Kan du vise mig den firkantede figur?"

Fitness
Vi arbejder, her på skolen, med hundene på en måde, der bygger dem op fra bunden. Hund og ejer skal lave øvelser, der vækker de tabte sanser. Vi får nerveenderne, i primært led og vedhæftninger, til at arbejde sammen igen og sende informationer til hjernen om de enkelte kropsdeles stillinger i rummet/kroppens rumlige position. Det vil sige, at hunden, med træningen, begynder at blive meget mere kropsbevidst og begynder at lægge mærke til de finere detaljer i omgivelserne den bevæger sig i. Vi oplever det ved at se forbedringen i hundens balance, dens forbedrede evne til at finde balance-/trænings udfordringer i miljøet og hermed dens kreativitet på gåturen.

Når vi starter træningen op, er det således proprioceptions træning! Efter nogle ugers vedvarende træning begynder hunden at bygge sine muskler op. De muskler vi kommer ind og får fat på, er de små indre muskler primært omkring led og vedhæftninger. Det er disse muskler, der støtter skelettet og modarbejder skævheder og spændinger i kroppen - det er de muskler der er vigtigst for et godt velbefindende.

Flere kommer...

FitMedHund!

Gå 'all in' på livsstil med hund

Spar tid i hverdagen og nå det hele! <3

Hvordan får jeg tid til at være mor til to; gennemføre mit fuldtidsjob så chefen er tilfreds; gå med familiens hund og træne den, som den fortjener - og samtidig også vedligeholde mig selv?

Det var spørgsmålet jeg stillede mig selv, da jeg kom på vores nye koncept FitMedHund-kurserne. Vi slår flere fluer med ét smæk hos Camilla FjeldsøHundeadfærdsskolen Fyn! ;) ;)

NYT I DANMARK

Som den første og eneste i landet tilbyder jeg dig en fitness time (1 ½ time), hvor du får gennemarbejdet hele kroppen og, hvor du samtidig får trænet din hund sund i hoved og krop – FitMedHund!

Øvelserne vi laver på henholdsvis begynder- og fortsætter holdet er ikke nødvendigvis de samme, da vi tilpasser niveauet for både hund og ejer. På begynder holdet har vi nogle grund øvelser til ejeren, som vi gennemgår for at få gennemarbejdet alle kroppens muskler. Imens træner hundene primært selvkontrol. Jeg går meget op i at styrke kroppens core for ekstra styrke og sundhed, og derfor vil jeg være tilbøjelig til at gå op i variationer af øvelserne, som styrker stabiliseringsmusklerne – det er dem, der giver dig det stramme, slanke og ranke udtryk. Alle begynder holdene vil starte med træning af øvelser til hunden.

Målsætningen med træningen er primært styrke og koordination – er efterspørgslen en anden, kan jeg tilpasse specifikke hold en anden målsætning!
De øvelser vi træner med hundene under vores fitness træning, skal passe til den enkelte hund, og derfor vil hundenes øvelser variere i forholdt til hinanden. Vi vil træne hundenes selvkontrol men også deres kropskontrol og bestemt deres evne til at fokusere og slappe af under forstyrrelser. Jo dygtigere hunde, des mere svære øvelser!

Målet er, at hunden kan udføre fitness, kropskontrol og dogparkour øvelser sammen med og ved siden af sin ejer, som samtidig udøver funktionel træning.

FORLØBET

Et kursus forløber normalt over minimum 8 gange, så du vil ved korrekt udførelse af øvelserne, og hvis du bruger kurset som inspiration i hverdagen, opnå et mærkbart resultat. Vi træner ca. én gang om ugen (se datoerne under holdet) og det siger sig selv, at hvis du tager træningen som inspiration til hverdagen, så vil du opnå hurtigere og bedre resultater. Vi arbejder os igennem hele kroppen og arbejder med funktionel træning – primært træning med egen kropsvægt – som kan udøves alle steder i naturen. Vi arbejder desuden med redskaber, som skal udfordre vores balance yderligere – dette gælder både ejer og hund!

Begynderholdet forgår primært på træningspladsen, hvor fortsætter holdet primært foregår forskellige steder "ude i byen", da holdet skal inspirere til at slå træning sammen med gåtur og træning af hunden. 

Hvem kan være med?

FitMedHund henvender sig til ejeren, som kender til klikkertræning (dette kan opnås på en enetime)! Du er også meget velkommen til at deltage, selvom du ikke har hund!
Alle kan være med til FitMedHund, da øvelserne kan tilpasses alle.
Vær opmærksom på, at jeg ikke er uddannet fysioterapeut, og derfor henvender holdet sig IKKE til hunde og mennesker med skader. Holdet forebygger i stedet skader og gør kroppen sund :)
OBS: På FitMedHund fortsætter holdene (og nogle gange på begynder holdene) vil jeg selv træne med sammen med min egen hund! :)
FitMedHund er en livsstil og det kører hele året rundt. Om vinteren træner vi kun én time ad gangen og vi træner på fortsætter holdet med pandelamper, når vi skal træne steder uden gadelys.

CAMILLA FJELDSØ – SPECIALIST

Jeg har specialiseret mig indenfor fitness, kropskontrol og dogparkour, som hos mig drejer sig om proprioceptions træning – netop træning af stabiliseringsmusklerne - for at opnå en stærk, sund og mentalt og fysisk hurtigtreagerende hund. Herudover en hund, hvis adfærd forbedres fordi den lærer at hvile i sig selv, da den, ved denne træning, opnår langt større selvstændighed! Netop denne fysiske træning, funktionel træning - primært træning med egen kropsvægt, er hvad jeg nu vil tilbyde hundeejeren samtidig!

FUNKTIONEL TRÆNING

Hjernens udvikling er relateret til vores komplekse måde at bevæge os på - det handler således ikke om muskler - det handler om bevægelsesmønstre! Heraf skal musklerne nok komme, blot på en mere naturlig, smidig og sund måde.

Funktionel træning er primært træning med egen kropsvægt. Konceptet går ud på at bruge kroppen på den måde som den naturligt er tiltænkt at blive brugt. Dvs. at vi træner ikke isolerede muskler, men vi træner flere små muskler, flere stabiliserende muskler, hvorved vi styrker vores balance og koordination optimalt. Vi er altså inde og styrke nervefunktionen fra hjerne til muskler, hvilket gør os bedre i stand til at lytte til og mærke vores krop (præcis som vi gør ved hundene, når vi træner dogparkour)! Vi får det ud af det, at vi får vores puls op, så vi forbrænder mere og idet vi påvirker flere muskler, får vi trænet mere muskelmæssig styrke.

Funktionel træning er effektiv træning!

Fitness, kropskontrol og dogparkour!

Balance- og kropssans er de sanser, der fortæller os, hvor vi er i forholdt til omgivelserne. Disse sanser kan man også kalde de glemte sanser, da de fleste voksne individer ikke får dem trænet og dermed ikke får dem holdt ved lige.

Små hvalpe kravler på alt og undersøger alt - de er nysgerrige og de får lov til at udfolde sig - præcis som børn, der balancerer på fortorvskanter og alt mulig andet lige meget hvor de befinder sig. Når hundene bliver ældre og tungere at gå tur med, så går vi mere op i at lære dem at gå pænt i snor uden at trække og så glemmer vi ofte at lade dem udforske omgivelserne. Præcis som børn lærer at gå pænt på fortorvet istedet for at pjatte rundt hele tiden. Derfor mister både vi og hundene langsomt vores 6. og 7. sans som voksne. MEN de kan trænes op igen!

Vi vil have balance- og kropssansen tilbage i vores hunde!
Det vil vi fordi de medfører så mange fordele både for hunden OG for ejeren. Desuden kan man, med små twists, overføre alt det vi laver til både børn og voksne, så efter dette hold, kan du i princippet gå hjem og træne hele familien til en stærkere krop...

- derfor er dogparkur på Hundeadfærdsskolen Fyn forebyggende mod skader!

Proprioception
Vi arbejder, her på skolen, med hundene på en måde, der bygger dem op fra bunden. Hund og ejer skal lave øvelser, der vækker de tabte sanser. Vi får nerveenderne, i primært led og vedhæftninger, til at arbejde sammen igen og sende informationer til hjernen om de enkelte kropsdeles stillinger i rummet/kroppens rumlige position. Det vil sige, at hunden, med træningen, begynder at blive meget mere kropsbevidst og begynder at lægge mærke til de finere detaljer i omgivelserne den bevæger sig i. Vi oplever det ved at se forbedringen i hundens balance, dens forbedrede evne til at finde balance-/trænings udfordringer i miljøet og hermed dens kreativitet på gåturen.

Når vi starter træningen op, er det således proprioceptions træning! Efter nogle ugers vedvarende træning begynder hunden at bygge sine muskler op. De muskler vi kommer ind og får fat på, er de små indre muskler primært omkring led og vedhæftninger. Det er disse muskler, der støtter skelettet og modarbejder skævheder og spændinger i kroppen - det er de muskler der er vigtigst for et godt velbefindende.

Muskelhukommelse
Sikkerheden har førsteprioritet her på skolen! Det er sådan, at når kroppen udfører en bestemt fysisk bevægelse, lagrer hjernen denne bevægelse ved at indsamle data fra kroppen til analyse. Jo flere gentagelser kroppen har lavet - jo mindre analyse har hjernen behov for at udføre. På denne måde bliver en bevægelse en naturlig del af hundens bevægelses repertoire. MEN det vi skal være opmærksomme på er, at jo mere stille, roligt og sikkert en øvelse udføres fra start, jo hurtigere og mere stabilt lagres den i hjernen - netop derfor lægger vi meget vægt på at støtte hunden i de svære øvelser fra starten og indtil hunden er mere stabil i øvelsen! 

Vi arbejder således med proprioception og muskelhukommelse for at forebygge skader.

Adfærden
Hele processen er således bevidsthedsopbyggende og ved at udfordre og træne hundens balance, kropskontrol og selvkontrol, opnår vi desuden en hund med øget selvstændighed, selvtillid og selvværd, og hermed får vi en mere velafbalanceret hund! Med dogparkour på Hundeadfærdsskolen, kan vi faktisk vende megen negativ adfærd til positiv, da hundene, med træning, begynder at blive kreative - ligesom ejerne også lærer at se mulighederne i omgivelserne - og derved vil hunden fokusere mindre på forbipasserende og mere på opgaverne, når man fx er på luftetur.

Praktisk
Vi bekymrer os ikke om hurtighed i øvelserne, men om kontrol og sikkerhed. Vi træner primært forskellige balance øvelser og sjove tricks, som vi vil bruge i dogparkour, og vi tager en langsom opstart, inden vi bevæger os for meget ind i by miljøet. Vi varmer desuden op hver gang og slutter mange gange timen af med massage. På dogparkour holdet er det nødvendigt med god tid, så det er muligt, at nå ud og træne på de foretrukne forskellige steder, derfor vil vores mødetider kunne svinge med ca. 15min., hvilket aftales fra gang til gang.

Dogparkur henvender sig til hunde, som er færdigudvoksede (små racer 9 mdr. mellemstore racer 12 mdr. store racer 1 1/2 år, gigantracer 1 1/2  - 2 år), og til hunde uden kendte skader i led, ryg og muskler, da vi arbejder forebyggende. Dogparkour er ikke for den drægtige tæve. Vil du gerne træne dogparkour, men er usikker på om din hund er egnet, så giv mig et ring, så snakker vi om det.

Jeg er hverken fysioterapeut eller dyrlæge, men jeg har naturligvis konsulteret mig med begge faggrupper inden opstart af dogparkour! 
Hundeadfærdsskolen Fyn har oprettet Facebook gruppen: "Dogparkour Fyn", hvor alle parkour-hunde-ejere er velkommen til at lægge billeder og videoer ind af deres hunde og de øvelser de kan udføre. Vi glæder os til at se jer derinde og på træningspladsen :)

Hunden skal have en god kropssele på, når du træner dogparkour! Vi anbefaler en H-sele eller en Y-sele. En lidt længere line vil også være en god idé (dog ikke en flex line). Samtidig vil vi anbefale dig at tegne en sygeforsikring på din hund, da den – lige som vi alle – kan risikere at lande forkert.

Pris:

6 x 45 minutter: 900 kr.
8 x 45 minutter: 1100 kr.

Fortsætter

Fortsætter holdet er for dig, der ønsker at fortsætte træningen og have sjove og gode oplevelser sammen med din hund. På dette hold laver vi hvad instruktøren har på hjertet ;) Vi kommer til at træne alt fra gå pænt, indkald, tæppeøvelse, elefant øvelse til dogparkour, snudearbejde og muligvis noget koncept træning. Kom glad med din hund :)

På dette hold former du dine egne færdigheder i klikkertæning og vi får kvalitetssikret øvelserne.

Fortsætterholdet henvender sig til dig, der blot har taget et hold på skolen tidligere. Du kan gå på fortsætterholdet lige så længe du har lyst, da vi hele tiden øger sværhedsgraderne individuelt, og da vi hele tiden tilføjer nye, spændende og sjove lydighedsøvelser i takt med hundenes niveau og engagement :)

Pris:

8 x 60 minutter: 1000 kr.
6 x 60 minutter: 800 kr.

HvalpeBasis1

Den bedste start du kan give din lille hvalp er, at tage sammen til hvalpe træning, som er baseret på positiv læring. Når du får din hvalp, omkring 8 uger gammel, er dens personlighed i gang med at blive udviklet og ved 4 mdr. alderen begynder socialiseringsvinduet at lukke ned . I denne periode - jeres første tid sammen - er det altså vigtigt, at hvalpen får en masse god læring, da det herefter kan være svært at gøre den tryg ved fremmede ting. 

HvalpeBasis1 holdet hos Hundeadfærdsskolen Fyn består af en unik sammensat oplevelsespakke for hvalp og ejer. Hvalpeholdet indeholder nemlig både, basis lydighedstræning forklædt i sjove relevante øvelser, socialisering (naturligvis delt op i størrelser) og miljøtræning/oplevelsesbane.

 • Basis lydighedstræning: Her lægges fundamentet for positiv kommunikation, samarbejde og tillid mellem hund og ejer, hvilket giver den gode relation vi alle ønsker til vores hund. Vi lægger vægt på socialisering, grundlæggende kontaktøvelser, introduktion til klikkertræning, gå pænt og håndtering - og én af de ting vi opnår ved træning af de udvalgte øvelser er, at vi får lagt nogle meget vigtige grundsten til etableringen af et rigtig stabilt indkald!
 • Beriget miljø inkluderer kugleland, leg med tunel, balance, varieret underlag mm. hvilket styrker din hvalps balance, koordinering og kropskontrol og dermed dens selvtillid og selvværd.

HvalpeBasis1 henvender sig til alle hvalpe, fra de er 8 uger (såfremt hvalpen har fået sin første vaccination) indtil de er 5mdr. Der er plads til 4 - 8 hvalpe på et hold. Efter HvalpeBasis1 holdet er du og din hvalp klar til HvalpeBasis2 holdet. HVALPENE BLIVER NATURLIGVIS DELT OP EFTER STØRRELSE UNDER FRI LEG :)

Hver time starter med socialisering :)

HvalpeBasis2

På HvalpeBasis2 fortsætter vi opbygningen af den gode relation og arbejder videre med grundfærdigheder som kontakt, indkald og gå pænt. Vi arbejder yderligere med kropskontrol og selvkontrol og træner sit, dæk mm. Hvis tiden tillader det når vi også omkring plads og stå øvelserne. Vi starter hver træningsgang med fri leg, så vidt muligt.

HvalpeBasis2 henvender sig til alle hvalpe, der kommer fra HvalpeBasis1, og efter HvalpeBasis2 er du klar til Fortsætter holdet eller et af de andre forskellige kurser, som Hundeadfærdsskolen Fyn tilbyder. Der er plads til 4 - 8 hvalpe på et hold.

Hver time starter med socialisering :)

Intensivt forløb

Et intensivt forløb består af 4 timers koncentreret træning af ét specifikt emne.
Det kan være Indkald, Gå pænt, Ro&Fokus mm.

Vi vil under hvert forløb træne flere forskellige øvelser, som alle gavner det valgte specifikke emne og styrker dette.
På forløbet er der plads til max 6 hunde. Skal du medbringe nogle rekvisitter, får du det at vide første træningsgang.

Vi glæder os til at se jer!

Pris:
4 x 60 minutter: 500 kr.

Tematimen

På TemaTimerne har vi fokus på helt specifikke emner og problemstillinger. Emnerne varierer fra time til time og alle hunde kan, som udgangspunkt, deltage i timerne uanset om de har gået til træning på skolen før eller ej. På TemaTimen er der desuden altid tid til alle spørgsmål! Da alle på holdet vil stå med den samme problemstilling, vil alle få noget ud af de andres spørgsmål, så vi tager gerne en snak om tingene efter behov.

Timerne bliver slået op hen ad vejen og vil ligge på forskellige dage, tidspunkter og steder. Tilmeldingen til TemaTimen skal foregå senest to dage før og TemaTimen gennemføres med min. 4 deltagende hunde. TemaTimen kan være en fortsættelse af en tidligere TemaTime og her er kravet for deltagelse, at du deltog på intro-timen.

Find beskrivelsen af din TemaTime herunder.
Under alle TemaTimerne gælder de gennerelle praktiske forholdt til hundetræning. TemaTimerne er ikke for tæver i løbetid.

TemaTimen: 100kr.
TILMELDING til TemaTimen

"Gå pænt"
Har din hund svært ved at gå i en løs snor uden at trække, og er det måske endnu værre, når der er forstyrrelser som andre hunde og mennesker i nærheden? På timen arbejder vi med netop denne problemstilling og du vil få redskaber til at træne på problemet hjemme.

Krav til "Gå pænt" timen
Hunden skal møde op i sele, med en fast line (dvs. INGEN flexline) og med minimum 3 forskellige slags lækre godbidder fra køledisken i supermarkedet (MANGE godbidder i alt!) - det kan være fiskefrikadelle, cocktail pølse og ostetern, eller lignende.

"Fitness"
På Fitness TemaTimen arbejder vi med stabiliseringstræning - vi opbygger hundens balance sans og dens rummelige sans ved proprioceptionstræning og vi træner dens muskler op, så du vil få en stærk, sund og glad hund med hjem. Vores primære træningsredskab til denne TemaTine er - ejeren! :) En lille detalje er, at alt dette naturligvis ikke sker på én time, men I vil kunne træne videre hjemme OG så regner jeg med, at dette vil blive en populær TemaTime, og hunden således kan komme igen og derved opnå muskel træningen og ydermere holde den ved lige.

Krav til "Fitness"
Tøj der kan tåle at blive vådt og beskidt (alt efter vejret); minimum 3 forskellige slags lækre godbidder fra køledisken i supermarkedet (MANGE godbidder i alt!) - det kan være fiskefrikadelle, cocktail pølse og ostetern, eller lignende. Vi foretrækker, at hunden møder op iført kropssele.

Passage af andre hunde
Har du en reaktiv hund, der er enten er lidt nervøs for andre hunde eller, som ikke kan styre sin glæde for at møde andre hunde, så er denne TemaTime for dig. I løbet af timen vil du få redskaber til at ændre din hunds adfærd på gåturen og på træningspladsen. Det er dog vigtigt, at du gør dig klart, at denne time KUN er en intro til nogle af de redskaber vi bruger i arbejdet med de reaktive hunde. Har du et altoverskyggende problem med din reaktive hund, henviser vi til vores adfærdskursus for netop disse, ofte særligt sensitive, guldklumper! :)

Krav til "Passage af andre hunde"
Hunden skal møde op i sele, med en fast line (dvs. INGEN flexline) og minimum 3 forskellige slags lækre godbidder fra køledisken i supermarkedet (MANGE godbidder i alt!) - det kan være fiskefrikadelle, cocktail pølse og ostetern, eller lignende.

Har du en meget reaktiv hund, henviser jeg til det adfærdskursus, som jeg har under opbygning netop for de reaktive hunde. Kurset forventes færdigt i løbet af vinteren.

"Få gæster lige så roligt, som du ønsker"
På denne time træner vi flere forskellige slags øvelser, der alle vil resultere i, at du kan få en hund, der modtager gæster på netop den måde du ønsker - naturligvis hvis du selv træner videre der hjemme :) Vi træner primært hundene til at lade være med at hoppe op ad folk, men også til at holde fokus på ejeren og ikke gæsten. Herudover vil vi bruge en del tid på snak om, hvad det er der sker under processen "at få gæster" og hvorfor, samt spørgsmål fra dig.

Krav til "Få gæster lige så roligt, som du ønsker"
Hunden skal møde op i sele, med en fast line (dvs. INGEN flexline) og med minimum 3 forskellige slags lækre godbidder fra køledisken i supermarkedet (MANGE godbidder i alt!) - det kan være fiskefrikadelle, cocktail pølse og ostetern, eller lignende.

Unghunde og VoksneBegyndere

Unghunde og VoksneBegyndere holdet består af både et teoriforedrag uden hund og basis lydighedstræning på træningspladsen - herved får du den nødvendige teori til opstarten på god relation, samarbejde og kommunikation med din hund og du får trænet lydighedsøvelserne, som giver dig et godt fundament at bygge videre på.

 • Teoriforedraget foregår uden hund, og omhandler hvorfor hunde hopper op og hvordan vi afhjælper det, lidt hundesprog, hensigtsmæssig og uhensigstmæssig aktivering af familiehunden, stress, klikkertræningens principper, regler og fordele, samt en sjov leg for at demonstrere dette, renlighed, alene hjemme mm.
  Se hvor og hvornår du skal til teoriforedrag under hold Odense.
 • Basis lydighedstræning: Her lægges fundamentet for positiv kommunikation, samarbejde og tillid mellem hund og ejer, hvilket giver den gode relation vi alle ønsker til vores hund. Vi lægger vægt på de grundlæggende færdigheder som kontakt, introduktion til klikkertræning, gå pænt, sti, dæk, opstart på et stabilt indkald, bagpartskontrol og håndtering. Hvis tiden tillader det når vi også omkring plads og stå øvelserne.

Der er plads til 4 - 8 hunde på et hold.

Holdet henvender sig til alle hunde fra 6 mdr., som ikke før har gået til hundetræning hos Hundeadfærdsskolen Fyn. Efter Unghunde og VoksneBegyndere holdet er du og din hund klar til Fortsættere, Soft Agility eller nogle af de andre forskellige kurser som Hundeadfærdsskolen Fyn tilbyder.

Husk at gamle hunde kan godt lære nye tricks - og de elsker det!

Pris:

8 x 60 minutter + teoriaften á 3 timer: 1200 kr.
6 x 60 minutter + teoriaften á 3 timer: 1000 kr.

Workshops

En workshop består af 3 x 1 1/2 time, og de varierer i emner - derfor kan du vælge præcis de workshops, som passer til dit og din hunds behov.

Afhængig af emnet kan en workshop fx bestå af træning, teori, pause og træning igen - herudover kan der være afsat tid til individuel adfærds vejledning i forholdt til det givne emne. På hver workshop vil niveauet blive tilpasset hver enkelt hund. Da der kun er 4 - 6 hunde på hver workshop, vil der være fin tid til den enkelte hund og ejer. Derfor vil de fleste workshops både egne sig til begyndere og øvede.

OBS: Der tages forbehold for ændring af tidspunkterne på disse workshops, da jeg er nødt til at få det til at falde i hak på de dertil valgte lørdage, og dette afhænger af tilmeldingerne. Men når kurset er startet, så er tiden fast :)

Workshoppene henvender sig ikke til hunde, som har problemer med andre hunde - her henvises til adfærdskurset for de reaktive hunde: "Av min adfærd...".

Pris pr. workshop:
3 x 1 1/2 timer: 900kr.

Workshops

Trafikskolen

For at få mest ud af denne workshop, er det en forudsætning, at du kender til klikkertræning. Vi skal nemlig ind til byen og træne forskellige steder og forskellige øvelser. Her vil være en masse forstyrrelser og en hel masse forskellige ting, som vi skal tage hensyn til - som vi ikke er vant til at tage hensyn til på træningspladsen. Tilstrækkelig kendskab til klikkertræning kan du få på en enetime.

Vores mål med denne workshop er, at træne hundene til at observere deres omgivelser med ro og overblik og lære dem selvstændigt at tage gode valg. På den måde opnår vi trygge hunde blandt mange forstyrrelser. Vi arbejder på at lære dem frivilligt, at fokusere på os og på de genstande i miljøet, som de kan arbejde med, samt at følge med os i vores tempo, når vi beder dem om det.

Workshoppen tager sit udgangspunkt hos Overgades dyreklinik - i hjertet af Odense. Her gennemgår vi første gang teori omkring hundens signaler, som vi skal være opmærksomme på, samt nogle af de øvelser vi kommer til at benytte os af på turene. Og yderligere om hvorfor, hvordan og hvad vi skal være opmærksomme på i vores by-omgivelser. Her foruden får hundene lov til at komme rundt på klinikken og ind i konsultationen og se tingene an, for at få en god oplevelse på klinikken, så de har en positiv forventning til at komme der næste gang :) Vi har yderligere mulighed for at holde pause på klinikken, hvis vi har behov for det, og hvis jeg kender dem ret, vil de være gode ved os og lave nogle gode tilbud på forskellige varer, når vi kommer :)

Medbring: Tøj, der kan tåle beskidte poter, mange små bløde godbidder, som fx ostetern, frikadeller, pølser mm., pølleposer og vand til hundene.
Parkering: I Christiansgade, Torvegade, Adelgade, Nedergade og Overgade er der fri parkering efter klokken 14.00. Det samme gælder indenfor portene på Odense slot, Nørregade 36-38 (ca. 15 minutters gang til Overgade).

OBS: Trafikskolens første gang foregår primært på Overgades Dyreklinik, og for at det bliver en god og rolig oplevelse for alle hunde, så deler vi dem op , hvis jeg synes det er nødvendigt. Således at vi laver to hold, der på skift skal lære at ligge afslappet på klinikken og lytte til teori og derefter undersøge klinikken. Derfor er det nødvendigt at hundene kan sidde i bilen, eller evt. blive afleveret på klinikken lidt senere. Er hunden meget stresset, kommer den først ind på klinikken efter teoriforedraget er slut :)

Der er plads til max 6 hunde på Trafikskolen.
OBS: På denne workshop vil jeg selv deltage med min egen hvalp/hund.

Hvalpe tumlestik :)

- HVALPEN der ikke bider i fingre
- HVALPEN der ikke hopper op ad gæster
- HVALPEN der bruger hovedet
- HVALPEN der kan "gå i kurven"
- HVALPEN der bliver tosset med den fede aktivitetsbane ;)
- HVALPEN der elsker at blive håndteret

Det bliver en fest for hvalpen at deltage på denne workshop! Alle de ovenstående ting kommer vi til at arbejde med, så du således får redskaber med hjem til at tackle dagligdagen med hvalpen på en måde, der udløser gensidig respekt og en super god relation mellem hvalp og ejer :) Hvalpetræning med hjertet <3

Aktivitetsbane: vi kommer til at lege med hvalpene på en måde, som styrker deres led og koordination, hvilket mindsker risikoen for muskel og skelet problemer senere i livet. Når vi styrker den lille krop, lægger vi et godt fundament for kommende træningsteknikker senere i hvalpens liv.

Denne workshop henvender sig til hvalpe op til 6 mdr. :)
Hvalpene skal have en kropssele på på denne workshop, gerne en H- eller Y-model.
OBS: Over sommer og efterår 2016 vil jeg selv deltage på denne workshop med min egen hvalp, og nogle gange vil jeg have mine børn med også, så vi kan træne hvalpene til at være rolige omkring børn (såvidt muligt).

Ro&Fokus

På denne workshop træner vi hundene til at vælge os til frem for omgivelserne vha. øvelser som forskellige kontakt øvelser og "den flyvende godbid", som både giver ro, fokus og en hund, der undlader at snappe i fingrene, når den får sin godbid. Vi træner kropskontrol, selvkontrol, DoggyZen, venteposition, almindelig forstærkning for at vente roligt og massage øvelser. Herudover kan hundene have behov for individuel træning i forskellige øvelser, for bl.a. at opnå større sikkerhed i øvelserne og at opnå en sikkerhed på trods af forstyrrelser.

Teori: Vi vil gennemgå teorien, der gør, at hundene til daglig får brugt deres energi på en sund måde, så de har mindre overskydende energi til alt det som vi synes er uønsket adfærd - som fx at fokusere på alt andet end sin ejer i diverse situationer. Herudover vil vi naturligvis gennemgå hvad klikkertræning erog hvordan vi anvender det i træningen, samt hvorfor blot det at anvende klikkertræning som træningsmetode kan give hundene både ro og fokus.

Ro&Fokus workshoppen henvender sig til unghunde og voksnehunde og den kan tages flere gange, då vi er så få deltagere, at træningen er individuel og da alle øvelserne kan øges i niveau. På hver ny workshop vil der være nye hunde og dermed automatisk nye forstyrrelser. Desuden kan denne workshop afholdes forskellige steder for at opnå forskellige forstyrrelser. 

Sted: I eller omkring Odense

Husk bløde godbidder som fx cocktailpølser, fiskefrikadeller, ostetern mm. samt et tæppe til hunden.

Jagt-udgave

Beskrivelser kommer - vi tager forskellige emner op og herudover naturligvis hvad I yderligere har brug for!