Hundevenlige børn

Min filosofi er, at hvis vi lærer vores børn om hundens adfærd på en positiv og spændende måde, så har vi fat i den lange ende - da vores børn er vores fremtid - og vores fremtidige hundeejere.

Børnene skal lære, hvordan man behandler familiens hund og hvordan man forholder sig til fremmede hunde. De skal have lov at stille en masse spørgsmål og fortælle nogle historier derhjemme fra. De skal have en smule undervisning i hvordan man træner øjenkontaktøvelsen - den vigtigste øvelse for hunden - og de skal have lov til at prøve at træne denne øvelse med min labrador tæve, Kahlua, som hellere end gerne stiller sig til rådighed!

Jeg har min labrador retriever med til undervisningen. I klassen får hun lov til at gå frit omkring og blive nusset, lege med sit aktiveringslegetøj og ligge og slappe af - og børnene elsker det :) Skulle der være allergiske børn i klassen, tager vi selvfølgelig højde for det!

Børnene lærer bl.a.:

  • Hvordan hilser man korrekt på en hund?
  • - dette skal man også huske at lære kammeraterne, når de gerne vil hilse på familiens hund
  • Hvordan lærer man at tale hundesprog?
  • Må man gå hen til en hund, der står bundet? - heller ikke selvom den ser sød ud?
  • Hvad har familiehunden behov for for at den har det godt?
  • Må man kaste bold med sin hund og hvorfor ikke?
  • Hvor stammer hunden egentlig fra?
  • Der findes forskellige racer, men hvad er MIN race egentlig lavet til?

Resultatet bliver, at vi får "uddannede" børn, som retter på deres forældre, hvis forældrene gør noget uhensigtsmæssigt med hunden - det kan fx være at bukke sig ind over hunden og dermed udvise truende adfærd. Vi får børn, der lærer deres kammerater, at omgås familiens hund på en hensigsmæssig måde og dermed undgår vi konflikter og eventuelle bidskader på børnene. Altså bedre livskvalitet for børn og hunde!

Prisen for et foredrag på 2 skoletimer: 1200 kr. ex moms.

Dertil kørselsomkostninger (efter statens takst(ex moms.)): 3,80kr/km

Fagdag om hunde
Skrevet af Maj-Britt Nikolajsen, pædagog på Gudme skole

I April 2011 valgte jeg, at anden klasse på Gudme skole skulle have en fagdag omkring hunde. Det vigtigste var, at lære børnene, hvordan de skulle omgås hunde, så man undgår bidskader og dermed unødig aflivning af hunden.
Jeg havde allieret mig med Camilla fra hundeadfærdsskolen Fyn, idet jeg vidste, at børn altid har mange spørgsmål, som jeg som almindelig hundeejer måske ikke lige kunne svare på, men også idet jeg vidste at Camilla har 100 % styr på teorien bagved hundeadfærd, og derfor ville det være oplagt at benytte Camilla som gæstelærer. Derudover vidste jeg, at Camilla var ejer af en dejlig labrador som kunne ”deltage” i undervisningen.

Camilla fortalte om hundesprog, hunderacer og ulve gennem powerpoint. Derudover fik børnene lov til at afprøve kontaktøvelser sammen med Kahlua, til stor glæde for børnene.
Børnene lyttede interesseret til alt, hvad Camilla fortalte, og de gav efterfølgende udtryk for, at det havde været en rigtig god, spændende og lærerig dag. Ydermere blev der fra de voksnes side lagt mærke til, at Camilla har en god måde at fremlægge på, samt at hun er rigtig dygtig til at håndtere hunde.

Der blev sagt: ”Jeg er godt nok ikke særlig interesseret i hunde, men DET der var godt nok spændende og meget oplysende. Jeg fik lyst til at hører mere om hunde”.

Jeg kan klart anbefale at anvende Camilla i sammenhæng med feks fagdage på skoler. Hvis man vil benytte sig af en gæstelærer, der ved alt om hunde og er god til at skabe kontakten til børn, skal man ikke tøve med at kontakte Camilla.
Anden klasse på Gudme skole takker for en rigtig god dag!