Hvalpeaften hos dyrlægen

Hundeejerne på min træningsplads snakker meget sammen. Når emnet "hvalpeaften hos dyrlægen" kommer op, er de alle meget enige om, at det er rigitg godt for både hunden og ejeren. De der ikke har fået tilbudet hos deres dyrlæge er skuffede. Derfor vil jeg anbefale dyreklinikker, at afholde hvalpeaftner for at få glade kunder og glad personale.

Både hundene og ejerne er mere trygge, og føler sig mere hjemme i dyreklinikken efterfølgende en god hvalpeaften. Derfor gør det dyrlægens job nemmere og sjovere og det giver bedre oplevelser for alle.

En hvalpeaften kan bestå af indlæg fra både dyrlægen og fra mig som  adfærdsspecialist. Jeg kan fortælle om adfærden: bl.a. lederskab, stress, hundesprog, hoppe op, bide i fingre og de vigtigste øvelser evt. samt svare på adfærds spørgsmål. Dyrlægen kan evt. fortælle om foder/ernæring, vaccinationer eller andet relevant. En hvalpeaften kan alternativt bestå af en times adfærdsteori efterfulgt af en times tid til spørgsmål - som der altid er mange af ;0) Veterinær sygeplejerskerne er altid gode til at få hvalpene op på bordene i undersøgelsesrummene for bl.a. at klippe negle, undersøge ører og fortælle ejerne om hvordan de bedst selv gør det derhjemme.

På en hvalpeaften er det meningen, at hvalpene skal have lov til at løbe i klinikken og lege, få lov at blive kørt op og ned på bordet, meget gerne blive undersøgt på bordet af en dyrlæge eller veterinærsygeplejerske, undersøge klinikken på egen hånd og blive tryg ved stedet.

  • Hvalpeaften (ca. 2 timer 1200 kr. ex. moms)
  • Adfærdskursus (ca. 5 timer 5000 kr. ex. moms)

Hertil kørselsomkostninger: 3,80 kr/km

Kontakt mig for samtale om eller bestilling af arrangement.

Adfærdskursus for dyreklinikkens ansatte

Som dyrlæge og veterinærsygeplejerske kan det sommetider være svært at håndtere aggressive hunde i klinikken - er hunden aggressiv fordi den er sur, eller fordi den er meget usikker, og hvordan takler jeg den unden at få fingrene i maskinen?

Jeg kommer gerne på dyreklinikker og holder kurser for dyrlæger og veterinærsygeplejesker om, hvordan man håndterer de forskellige hunde og racer bedst. Hvordan man ser og tolker deres sprog, og om hvordan man bedst forholder sig i en presset situation, ved at vise hunden, med sit eget kropssprog, at man ikke har i sinde at gøre den ondt. Mange gange viser vi utroligt truende kropssprog overfor hundene uden selv at være klar over det, hvilket ofte fører til konflikter.

Jeg vil fx gennemgå hundesprog, adfærden, der viser sig i de forskellige udviklingsfaser/alderstrin, stress, racer - hvordan de ofte racebetinget reagerer på stress. Jeg fx vil afdække myten om lederskab i ordets gammeldags betydning - snakke om hieraki><dynamisk rangorden. Vi kan snakke om, hvad en god leder er i hundenes øjne, og hvordan man udstråler gensidig respekt i praksis.

Et adfærdskursus kan tilrettelægges med præcis de emner, der er vigtige for den pågældende klinik - naturligvis indenfor hundeadfærden.

Jeg har et velfungerende samarbejde med Vestfyns Dyrlæger og Overgades dyreklinik. Andre dyreklinikker henviser også deres kunder til mig, når de har behov for adfærdsrådgivning. Det er jeg rigtig glad for, da jeg altid ønsker en helhedsorienteret hjælp til hver hund, der har brug for hjælp. Derfor sætter jeg pris på at vi alle kender vores grænser og samarbejder mod fællles mål.